Болница под водом, пацијенти провели бесану ноћ

ГС
Болница под водом, пацијенти провели бесану ноћ

ЛОЗНИЦА - Јако невријеме које је јуче поподне погодило Лозницу изазвало је прави хаос у граду, приградским насељима и појединим селима.

Градске улице су биле под водом, попављена су бројна дворишта, њиве и путеви, а бесану ноћ провели су пацијенти и запослени у Општој болници у коју је продрла вода из набујалог Болничког потока, пише Телеграф.

- Поплављен је сутерен хируршко гинеколошког блока Опште болнице Лозница, где су смештени Служба пријема и збрињавања ургентних стања, кабинет за ЦТ и рендген кабинет, специјалистичке амбуланте ортопедије, урологије и хирургије - навела је Драгана Митровић, портпаролка Опште болнице у Лозници.

Запослени у другој смјени су се заједно са припадницима сектора за ванредне ситуације ноћас до два сата борили са водом. Пацијенти који су чекали на преглед смјештени су на одељења, а испумпавање воде из поплављених ординација трајало је цијеле ноћи.

- Под водом је била и скупа опрема. Изнето је да се спасе што је у том тренутку могло јер је вода брзо надирала, али многи савремени апарати су остали у води. Неки од њих су набављени након поплаве која нас је задесила прошле године - рекли су у болници.

Специјалистичке амбуланте ортопедије, урологије и хирургије од јутрос не раде, хитни пацијенти се директно упућују на одјељења, а којима је заказан ЦТ преглед упућују се у болницу у Шапцу.

- Још се извлачи вода из поплављених просторија које се чисте и перу од муља који је бујица нанела. Требаће доста времена да се исуше и поново оспособе. Материјална штета је огромна, а колика је стварно тек ће се процењивати - додали су у болници

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана