Боксеру одређен притвор: Сломио лобању госту београдског сплава

ГС
Foto: Принтскрин/Фејсбук

БЕОГРАД - Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана познатом боксеру Петру М. који се сумњичи да је 1. јула испред улаза на сплав на савском кеју покушао да убије једног младића, а другом нанио лаке повреде.

"Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је донео решење којим је према окривљеном Петру М. одредио притвор, а који му по том решењу може трајати најдуже 30 дана. Притвор је према окривљеном одређен из законских разлога, односно јер постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и с обзиром на то да је окривљени основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка" саопштено је из Вишег суда у Београду.

Окривљеном П. М. на терет се ставља извршење кривичног дјела тешко убиство у покушају и извршење кривичног дјела лака тјелесна повриједа.

"Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења" додаје се у саопштењу.

Подсјетимо, боксер је претходно у Вишем јавном тужилаштву одлучио да се брани ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану, преноси "Телеграф".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана