Бојси ће промовисати Београд на британском тржишту

Срна
Foto: novosti.rs

БЕОГРАД - Замјеник градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је са британским глумцем Џоном Чалисом, популарним Бојсијем из серије "Мућке", разговарао о промоцији српске пријестонице на тржишту Велике Британије.

"Идеја је да се направи кампања на друштвеним мрежама. Бојси мисли да би требало да доведе десетак познатих људи из Британије који би снимили своје спотове из Београда, у којима они позивају своје земљаке да посете Београд и које би презентовали на друштвеним мрежама. Разговарали смо о читавој кампањи, тако да мислим да ћемо је остварити", изјавио је Весић за телевизију "Прва".

Он је рекао да су глумци серије "Мућке" откупили сценографију серије, а идеја је да се та сценографија пренесе у Београд, да дођу сви глумци из серије и да Београђани могу да разговарају и фотографишу се са њима.

"Ту сценографију бисмо поставили негде у граду и то би трајало неких петнаестак дана. То припремамо за пролеће, када ће доћи и Бојси. Верујем да ће то сигурно бити атракција и очекујем да ће велики број људи желети да виде и да се сликају у оригиналној сценографији ове популарне серије", навео је Весић.

Весић је подсјетио да је Бојсија упознао када је први пут дошао у Београд, те да му је том приликом показао српску пријестоницу, након чега је снимљен филм "Бојси у Београду", који је био добра промоција Београда и Србије у Великој Британији.

"Имамо много страних туриста, али немамо из Британије и сигурно ћемо учинити нешто у наредном периоду да Британцима приближимо Београд. Бојси је много промовисао Србију, те сам му предложио да у знак захвалности постане српски држављанин", навео је Весић.

Замјеник градоначелника Београда вјерује да ће давање држављанства Србије Бојсију бити, такође, добра промоција за Србију, с обзиром на то да су јунаци из серије "Мућке" веома популарни у Енглеској, а чак и Енглези не могу да вјерују да у свијету постоји мјесто гдје је та серија омиљена.

Весић је навео да се и премијер Србије Ана Брнабић заложила да Бојси добије српско држављанство.

"Лично ћу му предати пасош када дође у Србију. Сада је само у питању техничка процедура", рекао је Весић.

Бојси је у укључењу за телевизију "Прва" рекао да је одушевљен тиме што га воле у Србији и да се осјећа веома блиским српским народу јер комедија зближава, те најавио да планира да направи још један документарни филм или напише књигу о Београду.

"Било би сјајно ако би документарац који сам направио о Србији помогао у популаризацији ваше земље", рекао је Бојси и додао да је јако поносан што ће добити држављанство Србије.

Он је истакао да једва чека да се врати у Србију и може само да охрабри људе да посјете Србију и доживе оно што је он доживио.

Амбасадор Србије у Великој Британији Александра Јоксимовић рекла је да су за ову тему заинтересовани и у самој Британији, па су тако "Сандеј мирор" и "Дејли мејл" објавили вијест о Бојсијевом почасном држављанству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана