Богољуб Карић поднио захтјев за промјену године рођења

ГС
Foto: Архива

Бизнисмен Богољуб Карић данас је у саопштењу потврдио да је на свој 65. рођендан градској управи Крагујевца, као надлежном државном органу, поднио захтјев за доношење одлуке о промјени уписа податка о чињеници његовог рођења, тако што ће се утврдити да је рођен 17.1.1974. године у Пећи, а не 17.1.1954. године, како је уписано у матичној књизи.

Како је оцијенио, захтјев је заснован на важећим законима и неспорним чињеницама, а разлози за подношење захтјева нису само личне природе.

Описујући себе као јединствену личност у савременој српској историји, он подсјећа да неуморно промовише човјекољубље, "па је и тај захтјев поднио у име свих који се, без обзира на године живота, осјећају способним да раде и буду посвећени добробити не само своје породице, као најсигурнијег мјеста, него и друштва као цјелине", преноси Н1.

"Ово је у име свих који не желе да се пензионишу и буду на терету буџету Републике Србије, Фонду пензијског и инвалидског осигурања и Фонду здравственог осигурања, који не желе права из тих фондова, да не би умањили средства, која би припала другим људима, којима су стварно потребна", образложио је Карић.

Према његовим ријечима, "захтјев је поднио у име свих људи који, као и он, мисле да човјек никада није стар, док год се осјећа младим и способним да ради и да нико, осим Бога, нема право да одређује до када ћемо бити на овом свијету, до када ћемо радити и стварати".

Карић сматра да "закони који човека само због датума рођења проглашавају старим и неподобним за рад морају да се мењају".

До тада и након тога, свако треба да има право да се размотри његов захтјев, укључујући и Карићев, наводи се у саопштењу, уз детаљно образлагање законских и уставних основа за овај захтјев.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана