Боцан-Харченко: Србија да постане крупни произвођач руске вакцине

Срна
Боцан-Харченко: Србија да постане крупни произвођач руске вакцине

БЕОГРАД - Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је да је успостављање производње вакцине против вируса корона "спутњик ве" у Србији важно за потребе вакцинације њених грађана, али и у интересу тога да Србија постане крупни произвођач те вакцине у региону.

Боцан-Харченко је рекао новинарима, послије обиљежавања Дана дипломате Русије у Београду, да Русија и Србија од почетка имају одличну сарадњу у борби против вируса корона. 

Он је истакао да се већ сутра очекује долазак у Београд специјалне делегације руских стручњака који ће проучавати могућност успостављања производње "спутњика ве" у Србији. 

"Делегација стиже и овдје ће радити неколико дана. Већ за неколико дана моћи ћемо конкретније да кажемо шта ће бити урађено", навео је руски амбасадор. 

Боцан-Харченко је рекао да је у току вакцинација радника Амбасаде Русије у Београду, додајући да се и он сам вакцинисао, пренио је портал "Спутњик". 

"Број оних који желе да се вакцинишу расте, а избор је ипак жспутњик веж, који се заснива на објективним оцјенама", напоменуо је он. 

Руски амбасадор је оцијенио да је популарност "спутњика ве" у Србији везана и за добар, братски однос према Русији, што претпоставља повјерење, али и зато што постоје објективни подаци који потврђују високу ефикасност и безбједност руске вакцине. 

Делегација Руског фонда за директне инвестиције и представници Института "Гамалеја" долазе у Србију сутра како би разговарали о сарадњи када је ријеч о вакцини "спутњик ве". 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана