Блокаде на сјеверу КиМ још трају (ВИДЕО)

ГС
Блокаде на сјеверу КиМ још трају (ВИДЕО)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Седми је дан блокаде зграда српских институција на сјеверу Косова и Метохије.

Из њих је полиција почела да износи документацију. У полицији је јуче био функционер Српске листе и бивши предсједник општине Северна Митровица Милан Радојевић, један од петорице челника институција чије су зграде блокиране, а који су за данас позвани на саслушање.

Замјеном општинског грба таблом са заставом жуто-плаве боје која означава тзв. државност на Косову, и изношењем документације из зграде Привременог општинског органа у Косовској Митровици, полиција је јуче наставила акцију започету прошле недеље када је заузела и ставила под блокаду више објеката институција Владе Србије на сјеверу КиМ.

Замјеник директора полиције за регион север Ветон Ељшани изјавио је да полиција запљењује доказни материјал из зграде Привременог органа.

Више стотина запослених претходних дана безуспешно је покушало да уђе у своје канцеларије институција Владе Србије, у којима су радили све до прошле недјеље.

Бивши предсједник општине Северна Митровица Милан Радојевић појавио се у сриједу полицијској станици у Косовској Митровици гдје је преузео позив који му је упућен из Приштине.

Радојевић је изјавио да се не крије од полиције и да се добровољно појавио у станици, преноси РТРС.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosovo Online (@kosovo_online)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана