Благојевић: Данку траже сви из бивше Југославије

ГС
Благојевић: Данку траже сви из бивше Југославије

БЕЧ - Бечка полиција саопштила је да је истрага у случају нестале двогодишње Данке Илић из Бора, од недјеље у пуном јеку. Покрајинска криминалистичка служба провјерава да ли је на видео снимку из Беча ријеч о несталој двогодишњакињи из Србије.

-Све информације које амбасада Србије у Бечу добије, а које би могле помоћи у проналаску мале Данке Илић одмах се прослеђују српској и аустријској полицији - каже за АТВ амбасадор Србије у Аустрији Марко Благојевић.

Још се чека да аустријска полиција утврди идентитет двије жене са снимка направљеног у центру Беча, на коме би евентуално могла бити и нестала дјевојчица. Због снимка који је из полиција Србије добила из престонице Аустрије, Амбасада је упутила апел грађанима да се јаве на дежурни телефон уколико имају неке информације.

-Све то имало је великог одјека па су се у потрагу укључили и други народи бивше Југославије – истакао је он.

Помажу и Румуни, јер се претпоставља да су жене са снимка говориле румунским језиком.

-Према неким проценама, на десетине хиљада адреса је прослијеђен овај апел, неке познате личности су се укључиле, чак се приказује и овдје у њиховим медијима. Они немају као ми овај систем „Пронађи ме“, који је први пут употребљен у Србији у случају Данке Илић. Објављена је Интерполова жута потерница. Све показује једну свесност озбиљности ситуације - рекао је Благојевић.

Бечка полиција саопштила је да је истрага у случају нестале двогодишње Данке Илић из Бора, а у вези са видео-снимком на којем се, како се сумња, види дјевојчица са двије румунске држављанке у Бечу од недјеље у пуном јеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана