Бивши специјалац негирао оптужбе да је убио Аркановог тјелохранитеља

Тањуг
Foto: Курир

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је почело поновљено суђење некадашњем припаднику Јединице за специјалне операције (ЈСО) Жељку Симеуновићу (52) поводом оптужби за убиство Далибора Матеовића 2004. године, старијег брата Звонка Матеовића - некадашњег тјелохранитеља Жељка Ражнатовића Аркана.

Он је, као и током првог суђења, негирао да је извршио ово убиство.

Слједеће суђење је заказано за 11. март.

Симеуновић је првостепеном пресудом био осуђен на максиманлну казну за убиство од 15 година затвора, али је ту одлуку укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

Матеовић је убијен 6. фебруара 2004. године у кафићу у Сремској улици у Београду, а вјерује се да је права мета био његов брат, који је, према писању медија, сутрадан требало да свједочи на суђењу за оптуженима за убиство Ражнатовића 2000 године.

Звонко Матеовић је на дан убиства Аркана 15. јануара 2000. године био једини његов тјелохранитељ који је пуцао и ранио у ногу Добросава Гаврића који је тада ипак успио га побјегне, мада је неколико дана касније ухапшен.

Гаврић је од 2006. године опет у бјекству, али је осуђен на 35 година затвора због убиства Ражнатовића. Ухапшен је у Јужноафричкој Републици, и чека се одлука тамошњег правосуђа о његовом изручењу Србији, мада је он недавно поднио још један захтијев за азил у тој земљи.

Симеуновић је оптужен да је 6. фебруара 2004. године, у башти кафе-клуба у Сремској улици убио Далибора Матеовића и тешко ранио Славишу Томића, а онда се дао у бјекство притом пуцајући на полицајце, који су му узвратили ватру.

Успио је да побјегне, али је ухапшен је осам година касниије, тачије 2012. због разбојништва на Булевару Михаила Пупина, 16. новембра 2010. године током којег је однијето 11 милиона динара, власништво мењачнице “Париз”.

Док је био у притвору расвјетљено је убиство Далибора Матеовића.

Симеуновић је такође 14. јула 2017. године био покушао да побјегне од затворске страже приликом привођења у Виши суд на суђење за убиство Далибора Матеовића.

Тада је приликом изласка из “марице” одгурнуо једног припадника службе за обезбјеђење и кренуо да бјежи. Међутим, брзом интервенцијом четири комадира Симеуновић је савладан и одведен у суд.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана