Бивши полицајац Дејан Пантић пуштен да се брани са слободе

СРНА
Бивши полицајац Дејан Пантић пуштен да се брани са слободе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Бивши полицајац Дејан Пантић из Косовске Митровице, који је крајем прошле године пребачен у кућни притвор, пуштен је данас да се брани са слободе, саопштио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

"Дејан Пантић кога је прво косовска полиција држала у бази на Јарињу данима без лекова и контакта с породицом, а који је тек после снажног притиска Срба са Косова и Метохије и дипломатске акције Београда крајем године пребачен у кућни притвор, данас је пуштен да се брани са слободе", написао је Петковић на друштвеној мрежи "Икс".

Петковић је додао да је Пантићу уз кауцију укинута мјера кућног притвора и он ће коначно моћи да буде на слободи.

"И он и његова породица прошли су праву голготу, али су дочекали лепе вести. Србија не заборавља своје невино ухапшене сународнике и наставиће борбу за свакога од њих", навео је Петковић.

Косовска полиција је 10. децембра прошле године на Јарињу ухапсила бившег полицајца Дејана Пантића који се са супругом враћао из Рашке.

На више локација у сјеверном дијелу Косова и Метохије Срби су тада поставили барикаде у знак протеста због хапшења Пантића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана