Бивши полицајац Дејан Пантић биће пребачен у кућни притвор

ГС
Бивши полицајац Дејан Пантић биће пребачен у кућни притвор

ПРИШТИНА- Бивши припадник косовске полиције  Дејан Пантић, који је раније овог мјесеца ухапшен на административном прелазу Јариње, биће пребачен у кућни притвор.

Пантић је ухапшен 10. децембра, а два дана касније му је одређен једномјесечни притвор.

Приштина га сумњичи да је учествовао у нападу на просторије централне изборне комисије на сjеверу Косовске Митровице.

Адвокат Небојша Влајић, бранилац бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића, који је раније овог месеца ухапшен на административном прелазу Јариње, потврдио је данас за Танјуг да је његовом клијенту судски притвор замењен кућним.

"Службено нам је потврђено, добили смо мејл, да је судски притвор који је Дејану био изречен замењен кућним и трајаће по првобитном решењу о притвору до 9. јануара", рекао је Влајић и додао да ће се након истека тог рока о притвору поново одлучивати.

Он је додао да нема информација о томе гдје се Пантић тренутно налази, сем ранијих службених обавјештења по мкојима је био у бази косовске полиције у близини административног прелаза на Јарињу.

Он је истакао да је ова одлука велико олакшање, прије свега за Пантића и његову породицу.

"Није лако имати члана породице на месту где га власт држи, а ви не знате ни где је ни шта се са њим дешава ни у каквом је здравственом стању ни да ли користи лекове. Такође, за Пантића ће бити лакше да буде са својима и да се на један другачији начин посвети одбрани од ових лажних оптужби. Према томе ми ћемо наредних дана видети шта ту може да се предузме. Свакако је ово олакшање за све", нагласио је Влајић.

Наглашава да ће наредни поступци одбране  зависити од тога на чему ће инсистирати јавни тужилац и суд.

"Ми ћемо одбрану прилагодити њиховим радњама, а шта ће они учинити то је у овом тренутку рано да се каже", закључио је Влајић.



Данас је на слободу пуштен и Никола Недељковић (20) из Београда, који је на Видовдан ухапшен на Газиместану, послије чега је осуђен на затворску казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана