Бивши официр Кфора: Албанци обучавани у Бондстилу

Танјуг
Бивши официр Кфора: Албанци обучавани у Бондстилу

БЕОГРАД- Бивши официр Кфора, норвешки мајор Кристијан Каш, који је био у служби на Косову, тврди да су Американци у бази Бондстил на Косову обучавали албанске терористе.

- НАТО је имао око Бондстила пет километара безбједносну и 25 километара ваздушну зону, којој МУП и српска војска нису имали приступ. Ја сам сликао терористе из те зоне. Причао сам са Торстеином Шакером, који је био норвешки шеф Кфора, питао сам га шта се дешавало у Бондстилу, рекао ми је да се не сјећа. Један официр британске академије који је био тамо рекао је да је јасно да су терористе обучавали Американци, који су обучени по америчкој школи комплетно - каже Каш за "Српски телеграф".
Каш је додао да је високи службеник Унмика Џо Мекалистер спреман да свједочи против Фљорима Ејупија, који се доводи у везу са убиством Оливера Ивановића.

- Са Мекалистером сам се упознао 2013. и од тада смо у контакту. Он је и дан-данас бијесан на сву неправду која је почињена Србима на Космету. Осјећа огромну жеђ за правдом. Као и ја. Осјећам неописив бол за жртве и кајање - каже Каш.
Он додаје да је Мекалистер открио да је Ејупи радио директно за америчку ЦИА.

- Поуздано знам да га је ЦИА обучила, да је послије експлозије аутобуса "Ниш експреса" скривен у Бондстил и да одатле није побјегао, како се прича, већ је ЦИА организовала његово склањање из базе - додаје Каш.

Каш сматра и да НАТО није организација за мир.
Он је од српског председника Александра Вучића затражио да позове Џоа Мекалистера у Србију и да дозволи правду за жртве на Космету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана