Бивши фудбалер Партизана осуђен због покушаја убиства

Танјуг
Бивши фудбалер Партизана осуђен због покушаја убиства

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас на казну затвора од четири године и шест мјесеци некадашњег фудбалера Николу Малбашу, поводом оптужби за покушај убиства Игора Нешковића у јулу 2020. године, када га је ранио ножем.

Поступајући судија је Малбаши укинула притвор и изрекла му мјеру забране напуштања стана уз електронски надзор (наногицу), до правоснажности пресуде.

Такође, приликом изрицања пресуде, поступајућа судија Светлана Галић је рекла да су Малбашин и Нешковићев исказ демантовани од стране вјештака.

Галић је, такође, рекла да је приликом одмјеравања казне судско вијеће као олакшавајућу околност цијенило да је Малбаша неосуђиван, отац двоје дјеце, породичан човјек, због чега се судско вијеће одлучило да га осуди на казну затвора ближу минималној за ово кривично дело.

Ово је првостепена пресуда на коју и одбрана и тужилаштво имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Поступајући замјеник Вишег јавног тужиоца у својим завршним ријечима је затражио од суда да Малбашу осуди на најмање 10 година и да му продужи притвор до упућивања на извршење казне.

На почетку овог процеса Нешковић, који у овом поступку има статус оштећеног, испричао је да га је ранио непознати човјек, којег је тад видео први пут.

Против Нешковића се пред Вишим судом води поступак у којем је он оптужен за дрогу, оружје и тешку крађу.

Више јавно тужилаштво у Београду оптужницом бившег фудбалера терети за кривично дјело убиство у покушају.

Малбаша је био у бјекству десетак дана прије него што се 19. јула 2020.године предао полицији и од тада је у притвору.

Како је тада сапштено из тужилаштва, бивши фудбалер се сумњичи да је са умишљајем покушао да лиши живота оштећеног у његовом аутомобилу, када му је 8. јула нозем нанио више тешких тјелесних повреда.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана