Бивши државни секретар крао ордење Србије?

Танјуг
Бивши државни секретар крао ордење Србије?

Осам особа је ухапшено, док се за двије трага, због сумње да су опљачкали десно крило Палате Србија и из канцеларије у њему однијели вриједно државно ордење.

Међу осумњиченима за крађу је, како сазнаје Нова.рс, и бивши државни секретар Министарства правде Слободан Хомен, за којим се трага.

Како је саопштено, у опсежној акцији хапшења која је организована од стране Трећег основног јавног тужилаштва у Београду и Управе криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала лишено је слободе осам лица Ј.М. (65), Н.А. (63), И.З. (53), О.П.Г. (65), С.С. (44), А.Т. (60), А.Р. (61) и Р.К. (64), док је за два лица, међу којима је и Слободан Хомен, Треће тужилаштво суду поднијело приједлог за расписивање потерница.

Иначе, Слободан Хомен је српски политичар и адвокат. Он је у Влади Мирка Цветковића био постављен на мјесто државног секретара Министарства правде.

Како је познато широј јавности, био је народни посланик у сазиву 2012-2014. године.

Активни је колекционар одликовања Краљевине Србије и Краљевине Југославије.

Подсјетимо, како је саопштило тужилаштво, за сада 10 лица је у саизвршилаштву из канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а, извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вриједности.

Осумњичени су саслушани, сви су изнијели одбране, након чега је Треће тужилаштво поднијело суду приједлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица распише потјерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, а према три лица мјера обезбјеђења несметаног вођења кривичног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана