Бисљими: Приштина прихватила трилатерални састанак, Београд одбио

Танјуг
Бисљими: Приштина прихватила трилатерални састанак, Београд одбио

ПРИШТИНА - Главни преговарач Приштине у оквиру дијалога са Београдом, Бесник Бисљими, објавио је данас да ће дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу бити одржан у уторак, 17. септембра, у Бриселу, тврдећи да је Приштина прихватила трилатерални састанак према агенди коју је успоставио посредник у дијалогу, односно Европска унија.

Он је притом изнио и тврдње да је Београд одбио учешће на том састанку, јер "покушава да наметне теме намијењене за домаћу политичку употребу''.

Бисљими је позвао специјалног изасланика Европске уније за дијалог Београда и Приштине, Мирослава Лајчака, да оповргне, како тврди, дезинформације у српским медијима о томе да је Приштина одбила учешће на трилатералном састанку.

У објави на мрежи Икс, Бисљими је подијелио вијест коју је раније данас објавио Танјуг, да ће се у Бриселу у уторак одржати нова рунда дијалога на нивоу главних преговарача Петра Петковића и Бесника Бисљимија.

Према сазнањима Танјуга из дипломатских извора, Београд је понудио и изразио спремност да се одржи трилатерални састанак са приштинском страном, али је Бисљими то одбио.

Према информацијама Танјуга, једна од тема коју је Београд предложио да се нађе на дневном реду је и питање моста на Ибру, као и формирање Заједнице српских општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана