Билчик: Избори добро спроведени, не предвиђам међународну истрагу

Срна
Билчик: Избори добро спроведени, не предвиђам међународну истрагу

БЕОГРАД - Извјестилац ЕУ за Србију Владимир Билчик изјавио је да су избори у Србији добро спроведени и да не предвиђа било какву међународну истрагу у контексту избора.

Билчик је за “Глас Америке” рекао да је на институцијама Србије да отклоне евентуалне неправилности које су се догодиле током ванредних парламентарних и локалних избора 17. децембра 2023. године.

Он је навео да власти у Србији треба да сарађују са међународним институцијама уколико се појаве било каква питања која би захтјевала њихово ангажовање.

“Постоје питања на која смо указивали у мом извјештају Европском парламенту годинама уназад. Ријеч је о препорукама у вези са интегритетом изборне кампање, као и правилима која се односе на предизборни период и то је потребно озбиљно схватити, тако да на сљедећим избора више не буде тих суштинских питања”, истакао је Билчик.

Он је рекао да су позвали на хитну истрагу када је ријеч о случају насиља који се догодио ван Београда када је у њиховом возилу нападнута група посматрача.

Према његовим ријечима, посматрачи су од надлежних тражили и да у потпуности истраже тврдње у вези са куповином гласова, као и о бирачима који су из других мјеста дошли и гласали у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана