Биковић стао уз Мајдова

Агенције
Биковић стао уз Мајдова

БЕОГРАД - Немања Мајдов суспендован је на пет мјесеци због кршења кодекса Међународне џудо федерације, односно јер се прекрстио прије борбе на Олимпијским играма у Паризу.

Српски борац све је објавио на друштвеним мрежама, након чега је добио велику подршку сународника.

Мајдов се прекрстио прије борбе са Теодорисом Целидисом и тиме прекршио Етички кодекс Међународне џудо федерације. Тада је добио упозорење да би могао да буде санкционисан – с обзиром на то да је према правилнику забрањено показивати било какав предмет, знак или религиозни гест или покрет било каквог облика прије, током или послије борбе или током формалних церемонија - а сада је дошла и казна.

Српском репрезентативцу изречена је петомјесечна суспензија, што значи да он у том периоду неће моћи да учествује ни на једном турниру, кампу или припремама.

Након што је све јавно објавио, 28-годишњак је добио велику подршку познатих сународника.

На друштвеним мрежама се огласио и познати глумац Милош Биковић, који је на руском написао да је Мајдов суспендован због тога што се прекрстио, а онда је цитирао 11. и 12. стих Јеванђеља по Матеју, када се Исус Христос обраћао људима у чувеној бесједи на гори:

"Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима, јер су тако прогонили и пророке пре вас". 

Подсјећамо, у својој објави Мајдов је истакао да у одговору на упозоравајуће писмо није желио да се извињава због свог поступка.

"Истина, у одбрамбеном писму дисциплинског поступка нисам хтио да се извиним због крштења, и наравно да нисам, нити ћу икада. Господ ми је дао све, како приватно тако и за моју каријеру, и он је за мене број 1 и поносим се тиме. И то се неће промијенити нити под којим условом. Слава Му и хвала на свему. Одморићемо до тада, а онда се враћамо уз помоћ Господа нашег Исуса Христа у нови почетак и нове побједе."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана