БИА разоткрила импровизовани камп за стране држављане

ГС
БИА разоткрила импровизовани камп за стране држављане

БЕОГРАД - Припадници Безбједносно-информативне агенције /БИА/ Србије на сеоском имању код Кучева извели су акцију спречавања илегалних активности на територији Србије, преноси портал "Новости".

Исти извор наводи да је БИА акцију извела у сарадњи са полицијом и надлежним тужилаштвом, те да је, према првим сазнањима, ово имање као импровизовани камп користио известан број странаца, држављана више земаља.

Према писању "Новости", оперативци су претресли стан и друге просторије имања, а том приликом пронађено је више кофера у којима су била четири дрона са пратећом опремом.

Откривени су и управљач за дрон, виртуелне наочаре, опрема за "хватање" дронова у лету у виду мрежа, опрема за успостављање сателитске комуникације /рутер и сателитски примопредајник/, радио станице и импровизоване батерије ручне израде.

Осим тога, пронађени су фосфор и друге запаљиве течности, као и сатови који су највјероватније коришћени за активирање запаљивих материја, двогледи, лаптоп рачунар и војни камуфлажни прслуци-кабанице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана