Безбједност на максимуму: МУП и Жандармерија осигуравају "Егзит"

Танјуг
Безбједност на максимуму: МУП и Жандармерија осигуравају "Егзит"

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић данас је у Новом Саду отворио објекат на Дунаву намијењен новосадској речној полицији и посјетио оперативни штаб МУП-а који је поводом фестивала "Егзит" отворен на Петроварадинској тврђави.

Дачић је истакао да ће током фестивала бити појачане мјере безбједности, имајући у виду недавни терористички напад испред Амбасаде Израела у Београду, као и да ће полицијски пунктови бити постављени на више локација у Новом Саду, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Прецизирао је да ће се о безбједности грађана и посјетилаца фестивала, којих ће, према очекивању, бити око 200.000, бринути око 700 припадника МУП-а, међу којима су, осим новосадске полиције, припадници Жандармерије и Интервентне јединице, рониоци, водичи паса и контрадиверзионе екипе.

Такође, министар Дачић је нагласио да ће новоотворени објекат ријечне полиције унапредити безбједност на ријеци Дунав, као и да ће подизањем капацитета ријечне полиције у Новом Саду бити значајно повећана безбједност грађана на купалиштима, што је посебно важно за љетњу сезону.

Објекат ће, поред ријечне полиције, користити и Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана