Бесплатно у Војни и Музеј ваздухопловства за Дан државности Србије

Tанјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Поводом Сретења, Дана државности Србије посетиоци ће моћи бесплатно да уђу у Војни музеј на Калемегдану и Музеј ваздухопловства у Сурчину, саопштило је данас Министарство одбране.

Грађани ће 15. и 16. фебруара у Војном музеју моћи да погледају сталну музејску поставку која приказује историјско раздобље почев од 4.000 година прије нове ере до посљедњих ратних дешавања током деведесетих година прошлог вијека. У поставци која броји 3.500 предмета и докумената, могу се видјети примјерци оружја, војне одеће, униформи, застава и одликовања.

Поставка садржи и бројне фотографије и умјетничка дјела која приказују војну и националну историју на нашим просторима. Такође, посетиоцима се у Музеју ваздухопловства пружа прилика да на једном месту прошетају кроз читав век авијације, која је представљена експонатима од пионирског периода до модерног доба. Сталну поставку чини више од 70 оригиналних домаћих и иностраних авиона, хидро-авиона, хеликоптера и једрилица. У оквиру посебних тематских изложби представљени су поједини значајни периоди ваздухопловне историје Србије. Током празника, бесплатан улаз у оба музеја биће омогућен од 10 до 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана