Београдски аеродром постаје највећи ваздухопловни хаб у Источној Европи

Танјуг
Београдски аеродром постаје највећи ваздухопловни хаб у Источној Европи

БЕОГРАД - Министар грађевинарства Томислав Момировић изјавио је данас да ће београдски аеродром "Никола Тесла", након реализованих инвестиција, бити највећи ваздухопловни хаб на Балкану и у Источној Европи, а из компаније Ванси су најавили да ће радови на Терминалу Ц и околној инфраструктури бити готови до наредне летње сезоне.

Момировић је рекао да Република Србија снажно подржава аеродроме у Београду и Нишу, као и компанију Ер Србија, као што их је подржавала и током пандемијске кризе, која је најзнажније погодила управо ваздухопловну индустрију.

"Аеродором Никола Тесла ће бити највећи хаб не само на Балкану већ и у Источној Европи, а желимо да Ер Србија буде препознатљив бренд на европском нивоу и да буде јача него што је седамдесетих година био ЈАТ", рекао је Момировић након састанка са директорима компаније Ванси, концесионара београдског аеродрома, генералним директором аеродрома Франсоа Беризом, директором Аеродрома Србије Михајлом Здравковићем и директорком Ер Србије Јиржи Мареком.

Беризо је најавио да је врло задовољан састанком и подршком државе и додао да да ће радови на терминалу Ц и околној инфраструктури бити готови до наредне летње сезоне.

Здравковић је најавио да би нови терминал на аеродрому Константин Велики у Нишу требало да буде завршен до марта наредне године и да се прави по узору на нови део београдског аеродрома.

Он је додао да би у првом кваталу наредне године требало да почне изградња новог контролног торња нишког аеродрома, а затим и нове платформе која ће моћи да прими девет авиона.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана