Београдска гимназија уводи правила облачења: Забрањени качкети, поцијепане фармерке...

Г.С.
Београдска гимназија уводи правила облачења: Забрањени качкети, поцијепане фармерке...

БЕОГРАД - Уз информацију о почетку нове школске године, Тринаеста београдска гимназија своје ученике обавијестила је и о новини која их очекује од првог септембра. Ријеч је о томе који ће комади одјеће бити забрањени током боравка у школи.

Уз жеље да нова школска година протекне у добром духу и оконча се са добрим оцјенама, управа Тринаесте београдске гимназије своје ученике је обавијестила о једној новости које ће се морати придржавати од првог септембра.

"Молимо вас да поведете рачуна о забранама које се односе на облачење: забрањене су кратке панталоне и бермуде, тренерке, мајице са бретелама, капуљаче, кратке мајице које откривају стомак и хеланке. У случају да ученик или ученица дођу у школу непристојно одјевени, биће опоменути. После две опомене биће умањена оцена из владања", саопштено је из ове београдске гимназије.

Како пише портал Данас.рс у свом чланку, примјерице, у Четрнаестој београдској гимназији су дозвољене бермуде испод кољена, што није слушај у Тринаестој, али да су исто тако забрањене поцијепане фармерице.

У Србији већ неколико година постоји идеја да се у школама успоставе јединствене ђачке униформе што је, међутим, наишло на различита мишљења. Многи сматрају да је потребно успоставити кодекс облачења, али не и школске униформе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана