Београд: Ученици осликали највеће васкршње јаје

Срна
Београд: Ученици осликали највеће васкршње јаје

БЕОГРАД - Ученици Основне школе "Ђура Јакшић" у насељу Конарево у Краљеву осликали су највеће васкршње јаје у Србији које је израдио њихов вјероучитељ Милан Милутиновић, објављено је на сајту Српске православне цркве /СПЦ/.

Вјероучитељ је израдио импозантно јаје величине 170 центиметара и са одређеном подлогом припремио за осликавање, а у консултацијама са ученицима направљен је и концепт како ће приказати празник Цвети, Велики петак, Велику суботу и Васкрс.

У горњој половини јајета смјештене су иконографске сцене, а у доњем дијелу литургијски, као и обредни елементи и сцене које прате прославу празника и Страсну седмицу.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић прихватио је идеју да овај васкршњи пројекат буде изложен на платоу испред градске управе, односно зграде општине.

Локално комунално предузеће "Чистоћа" показало је добру вољу и у великој мјери помогло при транспорту и постављању овог ученичког пројекта.

Поставку су употпунили цвијетним лејама, а вјероучитељ је додао још неке васкршње елементе и симболе које су они укомпоновали у цјелину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана