Београд: Суд наложио да се нападач на водитељку смјести у болницу

Танјуг
Foto: Aгенције

БЕОГРАД - Први основни суд у Београду донио је одлуку да се осумњичени Ђ.Т. (30) који је ухапшен због сумње да је каменом у главу погодио водитељку Снежану Дакић, привремено смести у Специјалну затворску болницу у Централном затвору.

Суд је донио одлуку да осумњиченог привремено смјести у Специјалну затворску болницу, до завршетка поступка за изрицање мјере безбједности обавезног психијатријског лијечења и чувања у здравственој установи, потврдили су за Тањуг из Првог Основног јавног тужилаштва.

Тужилаштво је раније у саопштењу навело да је психијатријским вештачењем утврђено да осумњичени болује од душевне болести због које је његова способност да схвати своја дела и да управља својим поступцима била искључена.

Такође, наводи се да постоји озбиљна опасност да ће учинити слично или теже кривично дјело због чега је потребно психијатријско лијечење.

Против окривљеног је поднијета кривична пријава због сумње да је 4. априла бацио камен у правцу водитељке који је погодио у главу и нанио јој лаку тијелесну повриједу.

Окривљени се на саслушању у тужилаштву бранио ћутањем, након чега му је суд одредио притвор до 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана