Радник обезбјеђења убијен док је покушавао да спаси дјецу

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Милан Недељковић, предсједник Општине Врачар рекао је за РТС да је радник обезбјеђења у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду подлегао повредама те даје страдао док је покушавао да спријечи трагедију.

"Хтео је да спречи трагедију, која би била још већа да није стао испред дечака који је пуцао. Деца су у стресу. Школа је затворена. Овако нешто није забележено у историји београдских школа", истакао је Недељковић.

У пуцњави у основној школи Владислав Рибникар убијено је осморо дјеце и поменути радник обезбједјења Драган Влаховић, наводе из Муп-а Србије.

"Ми имамо надзорне камере на школи, али опет се десила трагедија. Пуцњава је почела у 08:40, када је ученик седмог разреда изашао у ходнике и употребио ватрено оружје. Нажалост том приликом је један јако добар човјек, чувар, ми ги зовемо Драганче, подлегао повредама." рекао је начелник.

Мајка ученице седмог разреда која похађа исту школу и разред као и ученик који је у Основној школи  "Владислав Рибникар" на Врачару јутрос пуцао из пиштоља на ученике и чуваре испричала је да је страшно то што се догодило и да јој је друга кћерка која је похађала ту школу рекла да ће памтити чувара школе који је страдао, јер је био анђео од човјека.

Она је рекла да је брат јутрос обавијестио да је чуо да је била пуцњава у школи која се налази у близини једног хотела и да је брзо стигла на локацију са циљем да сазна ко је од дјеце повријеђен и да ли је њена кћерка на безбједном.

"Нисам могла никако да добијем ту информацију, па сам звала разредну мог детета и она ми је рекла да је моје дете на безбедном. После тога ми је кћерка послала поруку да је добро и да је на безбедном, а после неколико минута ме је позвала и испричала шта се догодило", рекла је она за ТВ К1.

Објаснила је да је за вријеме док се то дешавало у школи њена кћерка била на физичком, у сали која се налази на спрату ниже и да је за пуцње мислила да су петарде.

"Кад се попела један спрат више видела је како је пао човјек из обезбеђења и онда је она отрчала у салу за физичко и рекла наставници шта је видела, да је ријеч о пуцњави, да нису петарде и онда их је наставница физичког склонила на безбједно, у салу за физичко где су били закључани", рекла је она.

Навела је да је друга кћерка која је такође похађала Основну школу Владислав Рибникар плакала када је чула да је страдао чувар те школе, јер је био анђео од човјека.

"Кћерка која је похађала ту основну школу рекла је да ће једино памтити тог човјека из обезбеђења јер је био анђео од човјека", рекла је она.
 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана