Београд: Протест музичара, угоститеља, фотографа и фризера

Танјуг
Београд: Протест музичара, угоститеља, фотографа и фризера

БЕОГРАД - У Београду је данас одржан протест музичара, фотографа, угоститеља и фризера који су захтијевали рјешавање основних животних питања, јер су, како тврде, током протеклих годину дана остали без примања и могућности да привређују.

Музичари, угоститељи и други привредници погођени пандемијом корона вируса, најавили су на протесту испред Скупштине нови протест угосистеља за 26. март.

Говорници на протесту су најавили и штрајк глађу уколико њихови захтијеви не буду испуњени. На скупу на којем је, према наводима београдских медија, било окупљено око 100 људи из цијеле Србије, музичари су са сцене позвали окупљене да подрже своје суграђане и дођу на слиједећи протест.

Окупљени грађани држали су транспаренте на којима су писала имена градова из којих су дошли – „Музичари Лесковац”, „Зрењанин”..., ''''Ми на живот без музике не пристајемо”, писало на једном транспаренту.

 „Са нама нико нема никакве везе, осим музичара који желе своја права. Ми имамо други статус, нисмо музичари, него осуђеници који се бране са слободе. Прође година, али две кључне седнице никако. Сходно проклетој години, јавашлику, безобралуку и другим стварима, сходно свему што желимо да сачувамо од оних који немају своје, ми смо се окупили овде”, рекао је један од говорника на протесту.

 Друга говорница на протесту је рекла да ''људи не смеју да похађају свирке јер не знају докле ће ово трајати''''.

„Од чега да платимо рачуне? Од чега када немамо право на рад и пристојан живот? Извршитељи нам се мувају око куће. Да ли је то у реду? Ми нисмо политичка група. Не рушимо власт. Нисмо дошли са тим циљем. Не тражимо помоћ, дошли смо да нас пустите да радимо”, рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана