Београд припрема два велика концерта, бесплатне карте за вакцинисане

Срна
Београд припрема два велика концерта, бесплатне карте за вакцинисане

БЕОГРАД- Замјеник градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се у Београду за јун припремају два велика концерта домаћих познатих звијезда, гдје ће бесплатне карте моћи да добију они који су вакцинисани.

- На тај начин желимо да захвалимо људима који су се ревакцинисали и то није никаква дискриминација - истакао је Весић.

Весић је рекао за телевизију "Пинк" да се град припрема за вријеме када ће туристи почети поново да долазе и да је разговарано о томе да се издају сертификати за хотеле, гдје се поштују све мјере и гдје су сви запослени вацинисани.

Он је навео да ће град Београд на наредној сједници Кризног штаба за борбу против вируса корона тражити да се отворе угоститељски објекти и тржни центри, али у контролисаним условима, уз стриктно поштовање мјера и наставак вакцинације.

- Не постоји дилема - здравље или посао, морамо да нађемо начин да се сачувају радна места и здравље људи. Ово није само здравствена, него и друштвена и економска криза. Мој посао је да сачувам радна места, али разумем лекаре који се на првој линији фронта боре за здравље становништва - рекао је Весић.

Он је напоменуо да су до сада у Београду вакцинисана 411.434 грађанина, односно 29,23 одсто укупне пунољетне популације, а ревакцинисано је њих 237.479, односно 18,29 одсто.

- Очекујем да ћемо до 1. априла сигурно прећи број од 500.000 вакцинисаних и 300.000 ревакцинисаних, што је заиста велики успех - истакао је Весић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана