Београд: Дачић и Бањац потписали споразум о сарадњи

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Предсједниици Народне партије Српске Дарко Бањац и Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић потписали су данас у Београду Споразум о разумијевању, размјени искустава и сарадњи двије партије.

Узимајући у обзир да су СПС И НПС партије које припадају различитом политичком спектру, из НПС-а су навели да је основни темељ потписаног споразума очување српског националног интереса како у Србији, односно на Косову и Метохији, тако и у БиХ односно у Републици Српској.

"Поред сагласја да је Косово и Метохија неотуђиви дио Србије и да је Република Српска држава српског народа гарантована Дејтонским мировним споразумом, у споразуму се, између осталог, наводи и да ће СПС и НПС својим политикама константно доприности чвршћој сарадњи Србије и Републике Српске на добробит свих грађана", саопштено је из НПС-а.

Утврђено је и да ће се руководства двије партије састајати једном у шест мјесеци да би дефинисали могуће заједничке ставове, али и покретали иницијативе кроз институције система с циљем бољег живота грађана Србије и Српске. Делегацију НПС-а чинили су потпредсједници странке, чланови Предсједништва и генерални секретар Дико Цвјетиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана