Београд подржава очување српског идентитета у Црној Гори

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Град Београд наставиће да подржава националне организације српског народа у Црној Гори, којима ће помоћи да реализују пројекте из културе које покрећу, јер се тиме доприноси очувању српског идентитета и побољшању положаја Срба, најавио је данас помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

Он је на састанку са предсједником Српског националног савјета Црне Горе Момчилом Вуксановићем, подсекретаром за привреду Раденком Дурковићем и директором Православног спортског друштва "Света Србија" Миланом Ћеранићем истакао да му је драго што је Београд могао да помогне неким општинама у Црној Гори.

"Тиме смо показали колико је важно да Београд помогне онима са којима нас веже братски однос", рекао је Младеновић.

Он је указао и да се смије заборавити ни велики допринос државе Србије, која је такође помогла одређеним организацијама и пројектима, саопштено је из градског Секретаријата за информисање.

Према Младеновићевим ријечима, тако се даје прави примјер како матица размишља о своме народу у другим државама.

"Преко те сарадње и наши односи са тим државама биће бољи, а статус и положај српског народа у државама у окружењу биће на вишем нивоу", истакао је Младеновић.

Вуксановић је рекао да су и претходна, а и садашња црногорска власт која се управо мијења, потпуно изопштиле српске организације и њихове пројекте.

"Зато имамо велику захвалност према републичкој, покрајинској и градској власти у Београду, који покушавају да у границама њихових моћи помогну нашим организацијама и очувају идентитет српског народа у Црној Гори", поручио је Вуксановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана