Београд: Обиљежена 21 година од бомбардовања кинеске амбасаде

Срна
Београд: Обиљежена 21 година од бомбардовања кинеске амбасаде

БЕОГРАД - Полагањем вијенаца и минутом ћутања данас је на мјесту испред некадашње Амбасаде Кине на Новом Београду обиљежена 21 година од НАТО бомбардовања те зграде, када су погинула три новинара, а 21 особа је повријеђена.

 

Вијенце су положили представници Министарства за рад, запошљавање и социјална питања Србије, града Београда, Амбасаде Кине и Удружења новинара Србије.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић рекао је да Србија никада неће заборавити тај страшан догађај у коме су погинули цивили који су обављали свој посао, саопштено је из ресорног министарства.

"Сваке године ћемо долазити да одамо почаст и да се подсетимо на то што се десило у нади да се тако нешто никад ником неће догодити", рекао је Ђорђевић.

Амбасадор Кине у Србији Чен Бо захвалила је присутнима што се сваке године окупљају на простору некадашње амбасаде Кине на Новом Београду и одају почаст погинулима Она је истакла да Кина осуђује бомбардовање Србије и варварски чин бомбардовања кинеске амбасаде на данашњи дан 1999. године.

Током НАТО бомбардовања Југославије 1999. године погођена је и зграда Амбасаде Кине на Новом Београду. Тог 7. маја у 23.45 часова у згради Амбасаде погинули су дописници листа "Гуангминг жибао" Су Синхгу и Џу Јинг, и новинарка агенције Синхуа Шао Јунхуан, а 21 особа тешко је повријеђена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана