Београд: Несталог дjечака пронашао возач ГСП-а

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Дјечака Тому, који је нестао у Београду, пронашао је возач аутобуса на линији 31 Далибор Миљковић, изјавио је замјеник градоначелника Горан Весић и додао да је ово примјер како у оваквим ситуацијама може заједнички да се ради, јер преко камера које постоје у аутобусима градског превоза може да се прати да ли се негјде појавила особа за којом се трага.

Весић је рекао да је нешто пре 22 сата Министарство унутрашњих послова алармирало оперативни центар који контролише рад свих превозника у Београду.

Навео је да у скоро свим аутобусима постоје камере и да преко оперативног центра може да се прати да ли се негдје појавила особа која се тражи. "Сви возачи су на дисплеју добили информацију каква се особа тражи тако да су возачи ГСП-а који су у том тренутку били на терену били укључени у потрагу коју је радио МУП", рекао је Весић.

Додао је да је око поноћи возач који је возио аутобус број 31 примјетио дјете које је одговарало опису како улази на станици "Београђанка". "Одмах је укључио четири мигавца, питао га одакле је и схватио да је то дјете за којим се трага. Дјете је рекло да се уплашило од чике и побјегао у аутобус, са Жаркова је успио да дође у центар града", рекао је Весић.

Додао је да је одмах алармиран МУП, да су дошли припадници полицијске станице Звездара која је расписала потрагу, те да су обавјештени и дјечакови родитељи.

Весић је рекао да је дјечак пребачен у полицијску станицу Звездара гдје су по њега дошли родитељи, као и да се дјечак у међувремену спријатељио са возачем Далибором. "Ово је пример како можемо заједнички да радимо када су овакве ствари у питању. Захваљујем припадницима полиције, као и возачу који је био веома упоран и који је, како и сам каже, на свакој станици гледао све који улазе да ли случајно неко личи на особу која се тражи", додао је Весић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана