Београд: Двојица оптужена због пријетњи Вишковићевом сину

ГС
Београд: Двојица оптужена због пријетњи Вишковићевом сину

БЕОГРАД - Треће основно јавно тужилаштво у Београду поднијело је суду оптужни предлог против С.М. (36) и П.М. (28) због сумње да су 20. септембра пријетили смрћу сину предсједника Владе Републике Српске.

У оптужном приједлогу тужилаштво је предложило суду да С.М.,  с обзиром на његову претходну вишеструку осуђиваност, осуди на казну затвора од годину и седам мјесеци, уз приједлог да ми се продужи притвор. 

Тужилаштво је за П.М. предложило казну затвора од осам мјесеци. 

Оптужним приједлогом њима је на терет стављено кривично дјело угрожавање сигурности у саизвршилаштву.    

Они су како се сумња 20. септембра у Сурчину код једног ресторана угрозили сигурност више особа претећи им смрћу, што је изазвало узнемиреност грађана В.М., Б.Д, С.Ж, Т.В. и Т.П.. 

Оптужним приједлогом С.М. је стављено на терет да је на паркингу ресторана пришао оштећеном сину предсједника Владе Републике Српске који се налазио са обезбјеђењем,  рекао "Ми тебе чекамо и ми знамо ко си ти".

Затим су оптужени ушли у вербалну расправу оштећеним и припадницима објезбеђења, због чега је оштећени у страху за свој живот одгурнуо окривљениг П.М.. 

Окривљени су сјели у свој аутомобил и великом брзином прошли поред присутних који су дошли до паркинга, чиме су изазвали страх и угроженост код оштећених, те је због забинутости за безбједност свих лица догађај пријављен полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана