Београд ће наставити да се залаже за постизање компромиса о Космету

Срна
Београд ће наставити да се залаже за постизање компромиса о Космету

БЕОГРАД - Србија ће наставити да се залаже за постизање стварног и одрживог компромиса у рјешавању питања Космета уз заштиту интереса тамошњих Срба, као и очување државних и националних интереса Србије, поручио је предсједник Србије Александар Вучић приликом видео-разговора са специјалним изаслаником америчког Стејт департмента за западни Балкан Метјуом Палмером.

Вучић је нагласио да Србија јесте и да ће увијек бити чврсто посвећена миру, просперитету и добробити свих људи који живе на западном Балкану, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

"У том смислу, наша земља се доследно залаже за дијалог, солидарност, пројекте и сарадњу који за циљ имају повезивање народа, култура и економије, што ће све заједно допринети општој стабилности и бољем животу свих", рекао је Вучић.

Палмер је нагласио да је један од приоритетних интереса САД управо стабилност и безбједност западног Балкана и похвалио конструктивну улогу Србије у регионалним иницијативама, попут "малог Шенгена" и бројних инфраструктурних пројеката који ће у знатној мјери подићи квалитет живота свих грађана.

Он је истакао да САД подржавају процес који у вези Косова и Метохије води ЕУ и додао да очекује да ће убрзо услиједити наставак дијалога.

Палмер је, истовремено, указао на значај спровођења Бриселског споразума и још једном потврдио посвећеност САД дијалогу и разговорима о спорним питањима.

Он је честитао Србији за изузетан успјех у вакцинацији, као и за помоћ у вакцинама које су испоручене земљама у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана