Беливуков сарадник тврди да су му инспектори пријетили да ће му родитељи бити силовани

Танјуг
На фотографији лијево оптужени бивши рукометаш ВојиславЂорђевић
Foto: Танјуг | На фотографији лијево оптужени бивши рукометаш ВојиславЂорђевић

БЕОГРАД- Војислав Ђорђевић, један од оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића данас је у наставку суђења повукао исказ који је раније дао полицији, тврдећи да му је исказ изнуђен и неистинит.


На претходном суђењу он није износио одбрану пред судом, наводећи да има главобољу, а данас је на питање суда да ли остаје при ранијим исказима рекао да не остаје и објаснио да су му тада пријетили припадници СБПОК-а, који су рекли да ће му родитељи бити силовани, због чега је, каже, био уплашен.

Такође су му, како сада тврди, у СБПОК-у рекли да ће га пустити на слободу уколико да исказ какав они желе, те да је након тога такав исказ и дао.

Ђорђевић се брани са слободе и детаљно је у спорном исказу причао о отмици и силовању И.С, а на данашњем је суђењу негирао да је члан криминалне групе, наводећи да се дружио само са неколико других оптужених.

У Специјалном суду данас је настављено суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана