Беливук: Материјал са „Скаја“ монтиран и фото-шопиран

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД – У Специјалном суду у Београду данас је Вељко Беливук, оптужени вођа криминалне групе која се оптужницом терети за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање, наставио са изношењем одбране и истакао да је материјал са апликације „Скај“ монтиран и фото-шопиран.

Беливук је најприје рекао да ће данас наставити изношење одбране, али да се неће освртати на материјал који је добијен путем међународне правне помоћи, односно са апликације „Скај“, јер како тврди, то је незаконит доказ.

Додао је да је тај материјал фото-шопиран и монтиран.

Беливук није желио да одговара на питања судије, тужилаштва и адвоката.

Након њега, изношење одбране је започео Марко Миљковић.

На почетку суђења, судија је спојила поступак у односу на оптуженог Бориса Карапанџића, који је изостао са претходног суђења, а он је поново негирао кривицу.

Карапанџићев бранилац, Ивана Остојић, обавијестила је суд да је он постао студент Правног факултета.

Овај поступак је у јуну кренуо испочетка због промјене предсједнице вијећа која је отишла у пензију. На претходним рочиштима, тужилац је прочитао оптужницу, а потом су браниоци изнијели уводна излагања.

Оптужницом је обухваћено укупно 30 особа, од којих се њих 12 брани са слободе, док су остали у притвору.

Припадници групе оптужени су за убиства Александра Глигоријевића званог Пуки, Горана Величковића званог Гокси, Милана Љепоје, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Николе Митића и Горана Михајловића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана