Беливук и Миљковић прислушкивани пола године прије хапшења

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду данас су приказане наредбе суда за тајно праћење и прислушкивање припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су били на тим мјерама од средине 2020. године.

Припадници групе ухапшени су 4. фебруара 2021. године због сумње да су извршили седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.   

У суду су данас прегледане судске наредбе за тајно прислушкивање и праћење припадника ове групе од октобра  2020. године, наредбе за продужење ових мјера и на крају за прекидање праћења и прислушкивања.

Наредбе су се односиле на неколико бројева телефона повезаних са оптуженима.

Један од оптужених припадника ове групе, Милош Будимир, рекао да од пет бројева који су приказани, он зна само два броја са тог списка, од којих је један од његове супруге.

С обзиром да се у једној наредби наводи да је Будимир био у Атини у вријеме убиства Стевана Стаматовића и Игора Дедовића, он се јавио за ријеч и тражио да се то провјери, тврдећи да је тада био код Миљковића.

Миљковић је рекао да не зна чији су се бројеви прислушкивали и да никад није комуницирао са телефона који је користила његова супруга.

Тврди да не користи телефон већ 15 година јер не вјерује полицији и тражио је да се издвоје докази који су добијени прислушкивањем собе у хотелу, када је био са породицом на одмору на Дивчибарама, јер сматра да по закону не смије да се озвучи стан, односно мјесто становања. 

О овом приједлогу ће суд накнадно одлучити.

Беливук је препознао на наредби један број који је његова супруга користила, а један је, како тврди, користио он раније  јер, као ни Миљковић, не вјерује полицији.

Наредба за тајно прислушкивање Беливука је донета 16. јула 2020. године, раније у односу на остале чланове групе.

Наредбама је приказано и да су постављене камере на уличну расвету у близини куће у Ритопеку, где су, како се наводи у оптужници, припадници ове групе убијали своје жртве. 

Данас би требало да се преслуша и аудио документација која је прибављена овим наредбама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана