Беко кажњен са 100.000 динара због изостанка из суда

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Апелациони суд у Београду изрекао је казну од 100.000 динара Милану Беку, јер се није данас појавио на претресу пред тим судом гдје је требало да сведочи као оштећени у другостепеном поступку против Александра Здравковића који се терети да је покушао да га убије у новембру 2014. године.

Беку је дат рок од три дана да свој изостанак оправда, а његов пумоноћник данас је обавјестио суд усмено да је он на службеном путу.

У претходних пар мјесеци ово свједочење кључно за пресуђење одлагано је три пута.

Првостепеном пресудом Здравковић је осуђен на 9 година затвора због покушаја убиства бизнисмена Бека.

Беко у овом поступку има статус оштећеног.

Он је на посљедњем суђењу, пред изрицање друге првостпене пресуде почетком априла 2021. године, рекао да је с протеком времена све увјеренији да је Здравковић особа која је пуцала на њега, а да у свом најближем окружењу каже "да, он је тај".

Здравковић, који је у судници том приликом носио заштитну маску, као и сви присутни, поновио је да нема везе са тим догађајем и да бизнисмена може слободно да погледа у очи.

Апелациони суд је одлучио да сам изведе кључне доказе на претресу након што је разматрао жалбе тужилаштва и одбране на првостепену пресуду.

Овај суд треба да донесе правоснажну пресуду, јер је прву првостепену већ једном укидао.

Здравковић је првостепеном пресудом на коју су изјавили жалбе и одбрана и тужилаштво, осуђен за кривично дјело "тешко убиство у покушају", јер је заједно са НН лицем покушао да убије Бека, као и јер је умишљајем довео у опасност и живот његовог возача Драгана Драгаша.

Овај догађај одиграо се у новембру 2014. године испред Бекове куће на Сењаку, којом приликом је Беко тешко рањен.

Према оптужници, НН лице је мобилним телефонима "специјала" јављало Здравковићу пут и кретање Бековог возила.

Када су стигли испред Бекове куће на Сењаку, оптужени је пришао возилу у коме су се налазили Беко и његов возач и из непосредне близине, из револвера „магнум 357“ најприје пуцао у предњи дио задњег стакла возила, иза сувозача, а затим испалио пројектил у задњи доњи квадрант стакла сувозачевих врата.

Потом је из пиштоља марке „Сиг Сауер“ модел Р210 или „Збројевка 75“ испалио трећи пројектил у правцу сједишта возача, а пројектил је ударио у пластику касете између возачевог и сувозачевог седишта са десне стране.

Беко је, међутим, успио да се окрене леђима према возачу, а затим је са обје ноге ударио у сувозачева врата и искочио из возила.

Оптужени је, према оптужници, у кратком временском размаку пиштољем марке „Сиг Сауер“ модел Р210 или „Збројевка 75“ са два испаљена пројектила погодио Бека док је стајао поред возила, нанијевши му једну прострелину на лијевој бочној страни трбуха са излазном раном на предњој десној страни трбуха.

Другим пројектилом му је нанио прострелину на лијевој бочној страни трбуха са излазном раном на доњем унутрашњем дијелу десног препонског предјела, након чега је бизнисмен пао на тло, а затим га погодио и трецим пројектилом нанијевши му прострелину меког поткожног ткива у горњем дијелу десног лопатичног предјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана