Бечка полиција покренула истрагу о случају нестале Данке Илић

Срна
Бечка полиција покренула истрагу о случају нестале Данке Илић

Амбасада Србије у Аустрији упутила је апел грађанима да, уколико на територији Аустрије препознају двогодишњу Данку Илић, одмах јаве Амбасади, аустријској полицији или Министарству унутрашњих послова Србије, док је криминалистичка служба покрајине Беч покренула истрагу о случају нестанка дјевојчице из Бора, која је наводно виђена у главном граду Аустрије.

Апел је објављен на налогу Амбасаде на друштвеној мрежи "Икс", у којем је наведено и да је Амбасада с тим у вези увела дежурство, те да је доступна за све информације преко телефона +436677704145.

"Српски држављанин који живи у Бечу, према сопственим наводима је можда, 30. марта око 20.00 часова, на једној станици трамваја у центру града видио девојчицу која је нестала у Србији у пратњи двије жене. Он је с тим у вези контактирао српске власти, које су се обратиле бечкој полицији захтјевом за истрагу", наведено је из бечке полиције за "Косово онлајн" .

Бечка полиција је саслушала свједока и узела видео-снимак, који је мушкарац направио о његовом запажању.

Како се наводи, он је преко друштвених мрежа сазнао за нестанак дјетета.

"Тачне околности, посебно да ли је то заиста била нестала дјевојчица су предмет истраге која је у току. Истрагу води Криминалистичка служба Беч", наведено је у допису.

Двогодишња Данка Илић из Бора нестала је у сриједу, и од тада се за њом трага. Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана