Бећировић са Милановићем у Загребу, ево шта су рекли о Додику

Агенције
Бећировић са Милановићем у Загребу, ево шта су рекли о Додику

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић састао се данас у Загребу са бошњачким чланом Председништва БиХ Денисом Бећировићем, који је у изјави медијима предсједника Републике Српске Милорада Додика назвао безбједносном пријетњом.

-Он је безбједносна пријетња, она мора бити заустављен у својој политици, вријеме је да то схвате сви - казао је Бећировић и додао да вјерује да слиједе бољи дани у сарадњи Хрватске и БиХ.

Милановић, пак, сматра да је Додик, како је казао, “оперски лик”, јер „да би неко био пријетња потребно је да има новац“.

Хрватски предсједник је рекао да је Додик легитимно изабран од народа и да зато јесте саговорник.

-То што све Додик прича и то што он прича… оперски лик… да би неко био пријетња потребно је да има новац…, али тема је отворена за разговор. Неки дан је с њим био договор био један, а онда је испало друго, али то није била пријетња, то је била неодговорност. Он јесте саговорник. Па гдје да га тражим. У Молавији? Па тамо нема Срба. Он је саговорник - рекао је Милановић, пренио је хрватски портал Дневник.

Милановић је рекао да је интерес Хрватске да БиХ буде простор стабилности и чланица Европске уније у разумном року, те је истакао да је бирање Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ проблем, перверзија и травестија.

Додао је да не жели давати куртоазне изјаве које се иначе чују након оваквих састанцима, нити изражавати у том смислу подршку независности, јединствености и цјеловитости БиХ.

-Као да јој некаква опасност пријети из Хрватске. Не пријети јој. Што се мене тиче, није јој никада ни пријетила - рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана