Бебиситерка која је беби давала бенседин - неурачунљива

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Бебиситерка С.Ц, која је ухапшена прије двије седмице јер је беби од четири мјесеца коју је чувала у одсуству родитеља, дала лијек за смирење - бенседин у већој количини, проглашена је неурачунљивом, па јој се неће судити већ ће ићи на обавезно лијечење.

Наиме, по налогу Првог основног тужилаштва у Београду урађено је психијатриско вјештачење које је показало да је жена неурачунљива, речено је Танјугу у тужилаштву.

Због тога ће тужилаштво суду, умјесто оптужнице, предложити да бебиситерки одреди мјеру обавезног лијечења.

Током истраге, како кажу у тужилаштву, саслушани су сви свједоци, родитељи дјетета, као и особа која је родитеље спојила са дадиљом и чека се још само токсиколошки налаз о тровању бебе.

Бебиситерки је након хапшења одређен притвор због опасности да ће утицати на свједоке и да ће поновити кривично дјело јер је већ била условно осуђена.

Ову жену родитељи су ангажовали ради чувања дјетета неколико дана прије догађаја преко сајта „Бебиситерка.рс".

Да је беба под лијековима за смирење утврђено је увече, након чега су полицијски службеници са Звездаре о догађају обавијестили тужилаштво.

Полицији је случај пријавио доктор Дечије клинике у Тиршовој, пошто је на одјељењу неурологије примљена беба 2020. годиште, код које је у крви пронађена већа концентрација лијекова за смирење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана