Бауер: Нема информација да има повријеђених грађана Србије

Танјуг
Бауер: Нема информација да има повријеђених грађана Србије

БЕОГРАД - Амбасадор Србије у Мароку Иван Бауер рекао је данас Тањугу да нема информација да у земљотресу у Мароку има повријеђених грађана Србије.

''У Рабату, где је наша амбасада, стање је нормално, али се и овде осетио земљотрес, прилично се затресло, али колико ми је познато, није било материјалне штете или жртава. У Маракешу, људи се данас готово нормално крећу, као да није ни било земљотреса'', рекао је амбасадор.

Он је замолио грађане Србије који бораве у Мароку, а потребна им је било каква помоћ, да се јаве Амбасади Србије у Рабату.

''У Мароку имамо малобројну дијаспору, наши људи живе углавном у Рабату и Казабланки, једна породица живи на североистоку земље, и сви су они добро. Немамо информацију да ли је неки наш грађанин туристички у Маракешу, јер не добијамо информације када неки наш грађанин дође у Мароко. Мој је апел - ако неко има неког пријатеља или рођака за којег зна да је туристички у Мароку, да их позове и да им каже да се јаве Амбасади Републике Србије, ми смо им на располагању 24 часа'', рекао је Бауер.

Он је у телефонској изјави за Танјуг рекао да је у непрекидном контакту са мароканским властима.

''Његово височанство краљ Мухамед VI издао је налог свим расположивим ресурсима у земљи да помогну, укључујући и краљевске оружане снаге, и ја верујем да ће они одговорити на све задатке. Србија је једна од многобројних земаља које су понудиле помоћ Мароку'', истакао је Бауер и додао да постоји могућност нових потреса наредних дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана