Србија: Бака од 111 година побиједила вирус корона

Срна
Србија: Бака од 111 година побиједила вирус корона

БЕОГРАД - У Србији је бака Ђурђа Стојковић стара 111 година побиједила вирус корона, што представља феномен, пошто је она уједно и најстарији становник Србије и најстарија особа која је побиједила овај вирус.

Бака Ђурђа из планинског села Радовиница, код Трговишта, на крајњем југу Србије, представља још један феномен, јер има чак 110 потомака, односно поред 11 дјеце, које је изродила, има и 53 унучића и 46 праунучића.

Ова старица би, по причи, требало да има 110 или 111 година, јер су родитељи у оно вријеме пријавили касније њено рођење, па се она званично води да има 108 година, пише „Блиц".

Директор Дома здравља у Трговишту Новица Живановић рекао је да је бака имала лакшу клиничку слику и успјела да побиједи вирус, и то у кућним условима, гдје су је обилазили љекари.

Према његовим ријечима, њени укућани, син и снаја, су примали терапију дуже од ње, али бака је успјела да се опорави потпуно и сада је стабилно.

Најстарије дијете бака Ђурђе има 90 година, односно кћерка која живи у Сјеверној Македонији.

Њен живот је био тежак, јер је од ране младости ишла у надницу, водећи дјецу са собом, а посљедњих пет година једва да је покретна.

Тренутно живи са сином и снајом у једном дијелу куће, док је у другом још један њен син.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана