Бајкерима забрањен улазак у јужну српску покрајину

Г.С.
Бајкерима забрањен улазак у јужну српску покрајину

БЕОГРАД - Полиција самопроглашеног Косова није дозволила улазак бајкерима из Србије који су јутрос кренули из Београда у оквиру хуманитарне "Бајк рок мисије" ка Косовској Митровици да би пружили помоћ Србима на Косову и Метохији.

Улазак бајкерима забрањен је из, како су навели из приштинске полиције, безбједносног разлога.

Полиција наводи да бајкери нису добили дозволу за улазак на Косово и Метохију због чега им неће бити дозвољен улазак преко било ког прелаза.

Бајкер Милић Радовић, организатор "Бајк рок мисије", рекао је новинарима да су на прелазу добили усмено обавјештење такозване косовске полиције "да ниједан бајкер или мотор неће ући на територију Косова и метохије".

- Питали смо да ли ће то важити и ако сутра дођемо, речено нам је да ни ми ни мотори не можемо на Косово. Скренули су нам пажњу да се на око 300 метара од прелаза налазе оклопна возила и борна кола и да нам је паметније да не улазимо - рекао је Радовић.

Он је навео да су се распоредили у четири групе, да је једна јутрос кренула из Београда, друга из Црне Горе, трећа из централне Србије и четврта из Војводине.

На прелазу се окупило око 200 бајкера, а једна група требало би да покуша да на Косово и Метохију уђе преко прелаза Мердаре.

- Размишљамо о блокади саобраћаја из супротног правца да онемогућимо прелазак возила са тзв. косовским таблицама као мјеру реципроцитета - изјавио је Радовић.

Замјеник директора полиције за регион сјевер Ветон Ељшани рекао је Срни да је на административни прелаз Јариње упућено данас појачање јер су процијенили "да би могло доћи до инцидената".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана