Бачевић осуђен на пет година за наводни ратни злочин на КиМ

Танјуг
Бачевић осуђен на пет година за наводни ратни злочин на КиМ

БЕОГРАД - Основни суд у Приштини донио је првостепену пресуду за Светомира Бачевића из Белог Поља код Пећи, осудивши га на пет година затвора за наводни ратни злочин против цивилног становништва на територији Косова и Метохије 1998. године.

Он је у пресуди проглашен кривим због учешћа у отмици и малтретирању Хатиџе Кадрију, 1998. године у Белом Пољу, а по пријави Самија Чекуа, наводи РТС. Бранилац Светомира Бачевића, адвокат Дејан Васић рекао је да се ради о још једној од пресуда без основа.

"И поред тога што је оштећена Хатиџе Кадрију пред судским већем рекла да Светомир Бачевић није лице које ју је узело од куће, и да тог човека уопште не познаје, након ове осуђуће пресуде стварно немам ништа више, што би могао да кажем за суђење Србима по оптужбама за ратне злочине на Косову", рекао је Васић за РТС.

Бачевић је расељена особа и живи у Горњем Милановцу. Он је у децембру 2020. године отишао из Белог Поља у Пећ како би извадио лична документа, а ухапшен је у згради општине и приведен у полицијску станицу. Након обављеног информативног разговора пребачен је у Приштину у притвор, под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин.

Адвокат Васић је најавио жалбу вишој судској инстанци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана