Бачена ручна бомба на кућу српске породице у Витини

ГС
Foto: Срна

Непознате особе бациле су ручну бомбу на породичну кућу Зорана Јовановића у селу Могила, у општини Витина, која пуком срећом није експлодирала, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Случај је пријављен полицији.

Зоран Јовановић је око поноћи чуо ударац о прозор и помислио да је ријеч о камену. Међутим, јутрос је уочио експлозивну направу у дворишту.

„Јасна је паралела да са нарастајућом антисрпском реториком и поступцима Приштине и Аљбина Куртија, расте и број етнички мотивисаних инцидената. Зато је крајње време да представници међународне заједнице овакве инциденте, који су могли бити кобни, схвате као најозбиљније претње и делују у складу са тим“, поручила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У овом етнички мјешовитом селу, Зоран Јовановић, окружен Албанцима, живи са супругом и двоје дјеце, а ноћашњи догађај унио је огроман страх и немир у породицу Јовановић, указује се у саопштењу.

„Нема сумње да је овај напад изведен са циљем да се Зоран и његова породица заплаше и отерају са кућног прага, а да је бомба експлодирала инцидент је могао да има фаталне последице“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Подсјећа се да су чланови породице Јовановић и раније били на мети напада, да је њиховим рођацима који живе у истој улици паљена имовина, а исписиване су и поруке мржње, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана