Бачена ручна бомба на кућу посланика у скупштини Косова Зорана Максимовића

Срна
Бачена ручна бомба на кућу посланика у скупштини Косова Зорана Максимовића

РАНИЛУГ - Непозната лица бацила су експлозивну направу у двориште куће посланика у Скупштини самопроглашеног Косова Зорана Максимовића у Ранилугу.

У тренутку експлозије, синоћ око 23.00 часа, како је Срни рекао Максимовић, у кући је била само његова ћерка.

"Ја сам пре сат времена дошао кући са одмора који сам прекинуо јер су ми комшије и ћерка јавили да је синоћ одјекнула експлозивна направа у дворишту испред куће, где ми се налази локал", додао је Максимовић.

На срећу, како је рекао, због обилних киша које су захватиле Косовско поморавље локал синоћ није радио.

"Причињена је знатнија материјална штета на фасади и башти локала", пренио је Максимовић.

Случај је одмах пријављен полицији, чије су патроле из Гњилана и Приштине извршиле увиђај и покренуле истрагу.

Максимовићев комшија Милан Аритоновић Срни је рекао да је синоћњи инцидент узнемирио мјештане Ранилуга и унио страх, посебно код младих који су се у башти тог ресторана окупљали током протеклих врелих дана.

"Срећа је што је синоћ падала киша и што никог није било у кафићу али остаје отворено питање ко је и зашто бацио бомбу на кућу Максимовића који ужива велико поверење свих мештана Ранилуга", рекао је Аритовновић.

Српска листа осудила је овај напад и затражила да се најхитније пронађу и приведу правди одговорни за овај гнусни чин који је узнемирио све Србе, посебно у Косовском поморављу.

Из Српске листе истичу да је недопустиво да се без икаквог разлога нападају грађани, а посебно представници српског народа, те упозоравају да је серија напада на Србе на југу Космета посљедица реторике режима у Приштини и некажњивости претходно почињених недјела.

"Делимо став грађана да је небезбедност Срба последица и пасивности надлежних безбедносних институција, како локалних тако и међународних, који су одговорни за безбедност свих грађана, па и Срба на овим просторима", поручили су из Српске листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана