Аустријски канцелар Себастијан Курц у суботу у Београду

ГС
Foto: ГС

Аустријски канцелар Себастијан Курц боравиће сутра у једнодневној билатералној посјети Београду, гдје ће се састати са државним врхом Србије, потврђено је Тањугу у кабинету шефа аустријске владе.

- Радујем се сутрашњој посјети Београду и радним разговорима са предсједником Александром Вучићем, као и премијерком Аном Брнабић. Србија је веома важан партнер Аустрији и сидро стабилности на Западном Балкану - рекао је Курц у изјави Тањугу уочи доласка у Београд.

Он је нагласио да су Аустрија и Србија људски, економски, културно и политички тијесно повезане, преноси РТРС.

- Поред одличних билатералних односа и европског проширења, разговараћемо и о заједничкој борби против илегалних миграција. Србија може да се ослони на нашу пуну подршку на путу ка ЕУ. Европска унија је потпуна тек када јој све државе Западног Балкана буду приступиле - поручио је Курц.

Курц ће се у Београду састати са предсједником Србије Александром Вучић, са којим његује дугогодишње одличне личне односе.

Вучић ће аустријском канцелару, како сазнаје Тањуг, уручити и Орден Републике Србије на ленти, којим су до сада, између осталих, одликовани предсједници Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђинпинг.

Такође, Курц ће разговарати и са премијерком Србије Аном Брнабић.

Курц је један је од главних заговорника проширења Европске уније на Западни Балкан и чврсто подржава европске интеграције Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана