Ашанин: Стање повређених код Младеновца боље, један пацијент пуштен кући

Танјуг
Ашанин: Стање повређених код Младеновца боље, један пацијент пуштен кући

БЕОГРАД - Директор Универзитетског клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је данас да је ситуација са рањеним пацијентима у масовном убиству код Младеновца много боља него јуче и да је од девет пацијената, њих четворо скинуто са респиратора.

"Они самостално дишу, естубирани су, потпуно су свесни и разговарали смо са њима. Осим њих четворо, имамо и пацијента којег смо отпустили кући. Он је имао прострелну рану у доњем делу леђа", рекао је Ашанин.

Он је потврдио да су двије пацијенкиње у критичном стању, од којих једна има повреде унутрашњих органа, а друга фрактуру лобање.

Што се тиче наставнице и дјеце повријеђене у Основној школи "Владислав Рибникар", Ашанин каже да су једног 13-годишњака који је имао устрелну рану поткољенице отпустили кући.

"Наставница је добро и следи јој микрохируршка ортопедска интервенција шаке и код једне девојчице, ученице која је сасвим добро, процениће се да ли је потребна неопходна ортопедска интервенција подлактице", навео је Ашанин за Тањуг.

Он каже да је у тој групи један дјечак који је у критичном стању и под максималним надзором.

"Урадили смо контролна снимања, јуче је урађена гастоскопија, преглед магнетном резонанцом и ти су налази доста задовољавајући", рекао је Ашанин. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана