Aрсићу пресуђено прије суђења, за Србе нема ни права ни правде

Срна
Златко Арсић
Foto: Aрхива | Златко Арсић

БЕОГРАД - Хапшење Златка Арсића, оца троје дјеце из села Ајновце у Косовској Каменици, представља нови вид притиска и малтретирања Срба, посебно јужно од Ибра којима Приштина пресуђује у јавности и прије завршетка судског процеса, оцијенила је Канцеларија за Косово и Метохију која је ухапшеном Србину одмах обезбиједила бесплатну правну помоћ.

Из ове канцеларије указали су да је Арсић припадник косовске полицијске службе и да се поставља логично питање како је прошао све неопходне провјере и тестове за рад у овом органу, а сада је напрасно оптужен за наводни ратни злочин?

То, истичу, отвара оправдану сумњу да су мотиви Арсићевог хапшења посве другачије природе, а томе у прилог иде и синоћње саопштење министра унутрашњих послова привремених институција Џељаља Свечље који је Арсића прогласио кривим и прије суђења и одлуке суда.

Из Канцеларије за Косово и Метохију оцијенили су да све то јасно говори да за Србе у јужној српској покрајини нема ни права ни правде, да им се пресуде по политичком и етничком кључу изричу у јавности, чиме им се крши претпоставка невиности и ускраћује право на правично суђење.

О свему томе, Канцеларија ће обавјестити и међународне институције које дјелују на простору Косова и Метохије.

У саопштењу Канцеларије напомињу да је предсједник привременог органа Косовске Каменице Тања Аксић јутрос посјетила породицу ухапшеног и понудила им сву помоћ и подршку.

Златко Арсић ухапшен је на Косову и Метохији због сумње да је током сукоба у марта 1999. године у полицијској станици у Каменици починио наводни ратни злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана