Апелациони суд одбио жалбу тужиоца, Алексић се брани са слободе

Танјуг
Апелациони суд одбио жалбу тужиоца, Алексић се брани са слободе

БЕОГРАД- Апелациони суд у Београду потврдио је одлуку којом је укинут кућни притвор власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и полно узнемиравње седам полазница његове школе.

Овом одлуком одбијена је жалба тужлаштва и рјешење о укидању мјере забране напуштања стана уз електронски надзор је постало правоснажно.

Портпарол суда Мирјана Пиљић прецизирала је за Тањуг да је суд ову одлуку донео имајући у виду да су престали разлози због којих му је притвор био одређен, као и да је 14 месеци био под најрепресивнијим мерама за обезбјеђење његовог присуства (притвор од 16. јануара до 10. септембра 2021, па кући притвор уз наногицу до 9. марта ове године).

Поред тога, суд је имао у види протек времена од извршења кривичног дјела, његово старије животно доба па сматра да нема околности које указују да ће дјело поновити у кратком року или да ће доћи до узнемирења јавности које ће угрозити вођење кривичног поступка против њега, додала је Пиљић.

Тужилаштво је жалбом тражило да се рјешење суда преиначи и да му се поново одреди кућни притвор или да се рјешење укине и наложи поновно одлучивање.

Алексићу је у току суђење по оптужници Вишег јавног тужилаштва у Београду којом се терети за извршење два продужена кривична дела силовања, два кривична дјела силовања, једно продужено кривично дјело недозвољених полних радњи и четири кривична дјела дела недозвољених полних радњи, на штету седам девојака.

Одржана су два претреса током којих је више од шест сати Алексић износио своју одбрану, а наставиће и на следећем претресу који је заказан за 4. април. Њега је прва пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо су се оптужбама придружиле и друге девојке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана