Апелациони суд одбио жалбу против одређивања притвора Дејану Пантићу

Срна
Апелациони суд одбио жалбу против одређивања притвора Дејану Пантићу

ПРИШТИНА - Апелациони суд у Приштини одбио је жалбу против одређивања притвора бившем припаднику косовске полиције Дејану Пантићу, који је прошле суботе ухапшен на пункту Јариње, а његова одбрана најављује да ће се обратити Врховном суду Косова.

Члан тима одбране адвокат Љубомир Пантовић каже да је одлука Апелационог суда погрешна, посебно због чињенице да су Пантићу прекршена људска права.

“Ова одлука је супротна закону јер су Пантићу прекршена сва права не само према Закону о кривичном поступку Косова, где он има права да комуницира са својом одбраном, адвокатима, породицом, да се јави, да га они посећују и да са њима разговара, него и са свим међународним процесима, пре свега са Европском конвенцијом о људским правима”, објашњава Пантовић.

Он је навео да ће правна борба бити настављена у понедјељак, 19. децембра упућивањем захтјев за заштиту законитости Врховном суду Косова од кога очекује да се овај случај пажљивије сагледа.

Пантовића зачуђује да се бројне међународне и хуманитарне организације нису укључиле у овај процес са обзиром на очигледна кршења права Пантића.

“Нико не треба да их зове да се укључе, они се по вокацији, по природи ствари баве тим стварима”, рекао је Пантовић за “Косово онлајн”.

Он каже да је посебно алармантно стање у ком се налази Пантић, који није притворен у центру за притвор, већ на неком мјесту непознатом за породицу и адвокате.

“Захтевао сам од судије који му је одредио притвор да изда налог да се Пантићу омогући разговор са члановима породице који већ осам дана немају никакве информације о њему ни где се налази ни у каквом је стању. То је нешто најосновније, али Пантић та права нема”, закључио је Пантовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана